Előfizetői tartalom

A német kötvények ellen spekulálnak a legnagyobb hedge fund guruk

Portfolio
Számos neves hedge fund guru és spekuláns számít a történelmi mélységben lévő német államkötvényhozamok emelkedésére a következő hónapokban. A német bund ellen olyan neves befektetők fogadnak, mint John Paulson, vagy Bill Gross. Egy hedge fund menedzserek körében végzett felmérésből pedig az derült ki, a menedzserek több mint 50 százaléka szerint a jelenleg másfél százalékot kínáló 10 éves német állampapírok hozama egy éven belül 3 százalékig emelkedhet - írja a Financial Times.

A legnagyobb hedge fund menedzserek a világ egyik legbiztonságosabbnak számító német államkötvénypiacán hatalmas kiárusításra számítanak a következő hónapokban. Egy monacói konferencián a menedzserek több mint 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a német kötvényhozamok a kétszeresükre emelkedhetnek egy éven belül. A 10 éves német kötvényhozamok az európai válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés