Előfizetői tartalom

A szárnyalás ellenére is brutális tőkekivonás a részvényalapoknál

Portfolio
Hiába mutattak jelentős felpattanást a tőzsdék a japán katasztrófát követő mélyrepülés után, a befektetők ismét jelentős összegeket vontak ki a részvényalapokból, a feltörekvőkből szintúgy, mint a fejlett piaci alapokból. A feltörekvő részvényalapok így összességében 2,65 milliárd dolláros tőkekiáramlást könyvelhettek el a múlt szerdával végződött hét során. A legnagyobb feltörekvő országok közül egyedül Oroszország tudott tőkebeáramlást elkönyvelni az energia szektor dominanciája miatt, miközben az ázsiai és latin-amerikai alapok összességében tőkekivonással szembesültek ismét. Az EPFR 1995 óta mért adatai szerint ilyen jelentős tőkekivonás még nem volt korábban, mint amit idén év elején a feltörekvő részvényalapoknál láthattunk.

Többnyire pozitív hangulat uralkodott a világ tőzsdéin a múlt szerdával végződött héten, a japán katasztrófát követő mélyrepülés után ugyanis felfelé vették az irányt mind a fejlett, mind a fejlődő piaci részvényindexek. A feltörekvő piacok teljesítményét tükröző MSCI EM index például 2,5 százalékkal került feljebb a hét során, de a német DAX is 3,7, az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés