Előfizetői tartalom

Csúcsra emelkedett a csalások száma

Portfolio
Amerikában a szabályozó hatóságok és a felügyelet is egyre nagyobb harcot folytat a csalások ellen, amelyek a baby boomer generációt érintik, vagyis azokat, akik 1945 utáni 10 évben születtek, és hamarosan nyugdíjba mennek. A lakosság többsége rendelkezik a foglalkoztatójának hála nyugdíjprogrammal, a válság alatt azonban a magas részvényarány igencsak erodálta a vagyont. Országszerte megfigyelhető a visszaélések növekedése, hiszen az emberek a válság veszteségeit úgy akarják kiküszöbölni, hogy akár kockázatosabb termékeket is megvesznek, ha az magas hozamlehetőséggel párosul - írja a Wall Street Journal.

A hatóságok szerint rekord nagyságúra emelkedett az 50 év feletti korosztály elleni "támadások" száma, a múlt évben összességében 1241 esetben kellett visszaélések miatt tényleges hatósági eljárást indítani. A statisztikák szerint 2009-ben mindössze ennek a felét, 506 esetet regisztráltak. Szakértők szerint az értékpapírcsalások ezekben az esetekben nem korlátozódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés