Előfizetői tartalom

Darabokra hullik az euró a guru szerint

Portfolio
A világ egyik legnagyobb fedezeti alapjának vezetője, John Paulson a befektetőknek küldött levelében azt írta, hogy az eurón a strukturális hasadás jeleit látja, végső soron pedig nem lát más kiutat, mint az eurózóna darabokra hullását - írja a Bloomberg. A guru szerint nagy valószínűséggel a kezdőlökést a görög csőd fogja jelenteni, amely a világgazdaságot recesszióba fordítja, a pénzpiacokon pedig nagyon komoly zavart láthatunk majd.

A befektetőknek küldött levélből kiderül, hogy Paulsonék hisznek abban, hogy a görög csőd nagyobb sokkhatással lesz a globális pénzügyi rendszerre, mint a Lehman bedőlése, a világgazdaság azonnal recesszióba fog fordulni, a piacok eséssel reagálnak majd. A görög események a befektetők körében kiemelt jelentőséggel bírnak, az EU/IMF továbbra is azon dolgozik, hogy miként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés