Előfizetői tartalom

Elintézték a kötvénykirály alapját

Portfolio
Nem hozott enyhülést a május sem a Pimco számára, a Bill Gross által kezelt alapból a befektetők 4,3 milliárd dollárt vontak ki. A negatív széria 13. hónapja tart, összesítve 60 milliárd távozott a zászlóshajónak számító alapjukból. Szakértők szerint havi alapon az átlagnál magasabb átlagidejű portfólió tartásával képesek voltak a versenytársak többségét megverni, viszont néhány hónapos időtávon jelentősen lemaradtak a piac mögött - írja a Reuters.

Nem járt jól május folyamán sem a világ legnagyobb kötvényalapja, a Bill Gross által kezelt Pimco Total Return Fund, a hónap során 4,3 milliárd dollárt vontak ki az alapból. Ezzel együtt már 13. egymást követő hónapja tart a befektetők elpártolása, a Morningstar összesítései szerint ezalatt az idő alatt 59,6 milliárd dollár távozott. Tavaly áprilisban még 292,9 milliárdot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés