Előfizetői tartalom

Görög bankrészvényekre játszanak a profik

Portfolio
Több nagyobb fedezeti alap is részt venne a görög bankok feltőkésítésében, a trojka ugyanis olyan megoldást talált, amely óriási nyereséget hozhat a befektetők számára. Az ország egyik legnagyobb hitelezője, az Alpha Bank júniusban várhatóan lezárja a részvénykibocsátást, ráadásul a kibocsátáshoz társítva olyan speciális warrantok is forgalomba kerülnek, amelyek korlátozott kockázat mellett többszörös tőkeáttételt tesznek lehetővé. Például, ha a bankpapírok árfolyam 50%-kal emelkedik, akkor a warrant akár 400%-os értéknövekedést is felmutathat - írja a Financial Times.

A világ legnagyobb hedge fundjai közül többen is a görög bankrészvényekben látnak lehetőséget, annak ellenére, hogy az ország gazdasága mély recesszióba süllyedt és a kormányzati megszorító intézkedések továbbra is hátráltatják a kilábalást. A Financial Times összesítése szerint a Farallon Capital, a York Capital Management, a QVT Financial és a Dromeus is azok között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés