Előfizetői tartalom

Heves vitákat válthat ki az új uniós javaslat

Portfolio
A bankárok bérezésére vonatkozó EU-s szabályozást módosított formában ki akarják terjeszteni többek között a pénzpiaci alapok kezelőire is. Az erről szóló javaslatról az illetékes bizottság jövő héten szavaz, a cél, hogy a bérezési rendszer csak a szükséges mértékű kockázatvállalásra ösztönözzön. Vélhetően nagyobb összecsapásokra lehet számítani, a felek nagyon megosztottak, már csak azért is, mert jelenleg nagy a verseny a zéró kamatlábak mellett az alapkezelési szektorban - írja a Reuters.

Az Európai Unióban a jogalkotók azt szeretnék, ha a bankárokra vonatkozó korlátozások más pénzügyi intézménynél, például az alapkezelési szektorban is kiterjeszthetőek lennének. Az egyik javaslat szerint az EU-ban több ezer milliárd eurós vagyont kezelő pénzpiaci alapok menedzsereinek be kellene mutatniuk, hogy pontosan milyen javadalmazási struktúrát tartanak fent és hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés