Előfizetői tartalom

Kétségbeejtő: Tovább adják a régiónkat

Portfolio
A május 8-án zárult hét során ismét friss pénzek érkeztek a feltörekvő piaci részvényalapokba, ez volt zsinórban a második olyan hét, amikor tőkebeáramlás volt tapasztalható. Összesen 330 millió dollárnyi tőke áramlott a feltörekvő részvényalapokba, szemben az előző heti 573 millió dolláros beáramlással. A hazánkat is magába foglaló CEEMEA régió esetében immár 14 hete tart a tőkekivonás, míg a latin-amerikai régió esetében az idei év második legnagyobb tőkekivonása következett be.

A feltörekvő piaci részvényalapok esetében a szerdán zárult hét során ismét tőkebeáramlás volt tapasztalható. Összesen 330 millió dollár friss tőke érkezett a feltörekvő alapokba, szemben az előző heti 573 millió dolláros tőkebeáramlással. A mostani beáramlás hátterében az állhat, hogy az MSCI EM az elmúlt hónapban 5,3 százalékot erősödött, az idei évben összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés