Előfizetői tartalom

Kristálygömb hiányában is találhatunk jó befektetést

Portfolio
A válság az ügyféligények változását indította el, ma már sokkal nyitottabbak az emberek az alternatív stratégiákra, különösen keresettek nemzetközi szinten is a vegyes, multi-asset alapok. Az Allianz Global Investors szerint nincs kristálygömbjük, de azért több következtetést le tudtak vonni, amit sikerrel tudnak kamatoztatni. Például sokkal fontosabb ma már a kockázatkezelés, a diverzifikációra való igény is nőtt. Ennek ellenére, nem vesznek be az alapok alapja termékeikbe ész nélkül mindent, komoly kiválasztási folyamatnak kell ehhez megfelelni - írja az Investment Europe.

Az Allianz Global Investors (AGI) alapok alapja szegmensének vezetője elmondta, hogy míg sok esetben az alapkezelőn belül az elemzést és a portfólió-kezelést elválasztják egymástól, addig az üzletág esetében ez a két terület egy egységen belül található a hatékonyság jegyében. Gyakorta előfordul, hogy az alapok alapja termékekbe passzív stratégiákat válogatnak össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés