Előfizetői tartalom

Nem tetszik a sörgyártó az Erstének

Portfolio
Többször is próbált Ausztria legnagyobb alapkezelője párbeszédet kezdeményezni belga sörgyártó óriással, viszont mivel nem történt előrelépés többek között az igazgatótanács javadalmazási politikáját illetően, több alapjukban is eladták a kitettségüket. Az Anheuser-Busch InBev szerint a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően jártak el. Ez az eset is rávilágít, hogy mennyire fontosak a befektetők számára a vállalatirányítási szempontok - írja a Financial Times.

Ausztria legnagyobb alapkezelője, az Erste Asset Management két alapjában is értékesítette az Anheuser-Busch InBev részesedését, a vezető sörgyártó azért jutott erre a sorsra, mert az alapkezelő az igazgatótanácsban és a bérezési rendszerben is talált számára kivetnivaló dolgokat. Az alapoknál felállított felelős befektetési kritériumokat nem teljesítette a Budweiser...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés