Előfizetői tartalom

Megvolt a forintgyengülés - Fedezékbe vonultak a profik

Portfolio
Az előző hónapban újra a 310-es szint közelébe emelkedett az euró-forint kurzus, és bár a Portfolio által megkérdezett alapkezelők a következő néhány hónappal kapcsolatban kissé pesszimistábbak lettek, a többség szerint a 12 havi kilátások javultak. Érdekes ugyanakkor, hogy látványos forinterősödésre senki nem számít. A kötvények piacán már ötödik hónapja estek a hozamok, a jövő azonban már nem olyan derűs, az alapkezelők a felmérés készítése óta még soha nem voltak ennyire pesszimisták a 12 hónapos időhorizonton.

A felmérésben részt vevő alapkezelők: Aegon, Allianz, Buda-Cash, CIB, Concorde, Diófa, Equilor, Generali, K&H, Quaestor, Raiffeisen. 325 felé mehet az euró? 302,5-es szinten zárta májust a forint az euróval szemben, azonban június végére 310 közelébe emelkedett a kurzus, miután a devizahitelek körüli bizonytalanság, a laza hazai monetáris politika egyaránt gyengítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés