Előfizetői tartalom

Az arany 12 százalékos drágulását várják a legjobb elemzők

Portfolio
Az arany árát legpontosabban előrejelző elemzők szerint a nemesfém tovább drágulhat, év végére akár 1950 dollárig is. A legfőbb nemesfém unciájáért jelenleg 1731 dollárt kérnek az árupiacokon. Bár az elemzők többsége optimista, és a fejlett piaci problémákra hivatkozva az arany biztonságos menedék funkcióját emelik ki, mint fő árfelhajtó erő, van olyan elemző is, aki szerint az arany nem tekinthető sem biztonságos eszköznek, sem egy alternatív pénznek - írja a Bloomberg.

A Bloomberg által követett elemzők közül a 10 legjobból 8 úgy vélte, az arany hatalmas szárnyalás előtt áll (ketten nem válaszoltak a megkeresésre). Az elemzők szerint a legfőbb nemesfém határidős ára idén 1950 dollárig is emelkedhet, majd jövő márciusban tetőzhet. A 2008 óta nem tapasztalt havi árfolyamesést követő befektetői érdeklődést jelzi, hogy az aranyba fektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés