Előfizetői tartalom

Negyedik napja esik az arany és az ezüst

Portfolio
Immár negyedik napja csökken az arany és az ezüst árfolyama. Az előbbi 0,7, az utóbbi 0,3 százalékot esett ma, de mindkettő továbbra is a szeptember közepén kialakult sávjában maradt. Az arany számára nem kedvező jel, hogy biztonságos menedékszerepe az utóbbi hónapokban elhalványult, a piaci rossz hangulat, és a dollár erősödése az aranyat is olcsóbbá tette az elmúlt időszakokban - írja a Reuters. Az ezüst kilátásainak nem kedveznek a gyenge fundamentumok.

Az arany árfolyama negyedik napja csökken, a hét eleji 1680 dolláros szintekről 1610 dollár alá csökkent, jelenleg pedig 1630 dollárt kérnek egy unciáért. A csökkenést egyrészt a francia - német válságkezelési erőfeszítésekkel magyarázzák, mely során szóba került az átmeneti mentőalap (EFSF) tűzerejének növelése, miközben ellentétes hatást generált Spanyolország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés