Előfizetői tartalom

Szabadulnak a befektetők az aranytól és az ezüsttől

Portfolio
A tegnapi jelentősebb zuhanás után ma tovább folytatódott a lejtmenet a nemesfémek piacán. Az arany már 1,3, az ezüst 1 százalékos mínuszban jár. A nemesfémek leértékelődését alapvetően a dollár erősödésével magyarázzák piaci szereplők, de az elmúlt hónapokban tapasztalható gyenge teljesítmény mögött a sok éves szárnyalás utáni természetes korrekció is állhat. Az arany az európai adósságválság okozta feszültségek ellenére sem tudott drágulni, az elmúlt időszakban tehát nem szolgált menedékként a nemesfém. A nagyobb spekulánsok az elmúlt félévben jelentősen leépítették kitettségüket, ami lassan akár már kedvező jelként is értékelhető, noha egyes guruk még további áresésre számítanak.

A tegnapi zakó után ma tovább folytatódott a nemesfémek leértékelődése. A ma további 1,6 százalékot eső arany az augusztus végi csúcs óta 20 százalékot veszített értékéből, és több mint 5 hónapos mélypontra jutott. A tegnapi 5,6 százalékos zuhanása után ma 1 százalékkal leértékelődő ezüst pedig az április végi csúcsa óta 46 százalékot esett. A leértékelődésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés