Előfizetői tartalom

Kritikus hónapok előtt áll a 100 ezer pénztártag

Szabics András Zsolt
A kormány eldöntötte, végérvényessé teszi a nyugdíjjárulékok átcsatornázását, valamint március végéig újfent megnyitja a visszalépés lehetőségét az állami pillérbe. A pénztártagok számára kedvező fejlemény, hogy a kiszerződés megszűnt, bár a hatályos törvények szerint még mindig rosszul járnak a pénztártagok, hiszen 2012-től az összes adó és járulék az államhoz folyik be, miközben csak 75%-os állami nyugdíjra lesznek jogosultak. Egyelőre adós a kormány a részletszabályokkal, véleményünk szerint azonban nagyon sok múlik a magánkasszákon, és azon, hogy kik tudják a működésüket fenntartani. Csak úgy tudnak életben maradni a pénztárak, ha a tagokat mobilizálni tudják, és meggyőzik, hogy havonta önkéntes alapon fizessenek több tízezer forintot a pénztárba.

A történelem ismétli önmagát. Az év végi törvénykezési nagyüzem sok port kavart, többek között a nyugdíjpénztárak körül is megmozdult a föld. Az első sokkhatásokból felocsúdva, és a törvények végleges elfogadását és kihirdetését követően érdemes átnézni, hogy mi is történt nyugdíjpénztári oldalon, és hogy mire számíthat az a 100 ezer megmaradó pénztártag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés