Előfizetői tartalom

Megmenekültek a pénztártagok - Pofonegyszerű a megoldás

Szabics András Zsolt
Újra megmozdult a föld a nyugdíjpénztáraknál, a kötelező járulékok elvétele miatt joggal merül fel a kérdés, hogy mi lesz a szektor sorsa. Még a fennmaradás is kérdéses, hiszen a kormány által felállított adminisztratív keretek a versenyt gyakorlatilag lehetetlenné teszik. A működést tagdíjfizetési minimummal vagy akár adományozással is fenn lehet tartani, de végső soron nem nagyon látszik más megoldás, mint egyetlen pénztár fennmaradása. Működési és vagyonkezelési oldalon ugyanis nincs nagyon más olcsó alternatíva.

Újabb kihívással találkozik az idén a 100 ezer pénztártag és a magán nyugdíjpénztári szektor. Az állam végérvényesen magához vonta a járulékbefizetéseket, megszüntetve ezzel a pénztárak működési költségeinek fedezetét. Korábbi írásainkban már elemeztük, hogy a pénztártagok milyen döntésekkel néznek szembe, ezúttal (mindettől nem függetlenül) azt vizsgáljuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés