Előfizetői tartalom

Nyugdíjügy: máris elkészült a "bevégző" javaslat

Portfolio
A kormány nem vesztegette az időt, egy ma benyújtott módosító indítvány alapján az egyéni nyugdíjjárulék is az államhoz folyik be 2012-től, a magánnyugdíjpénztáraknál pedig megszűnik a kötelező tagdíj, vagyis ezek alapján bevégeztetett a magánnyigdíjpénztári tagoknak. Matolcsy György kora délután jelentette be a kormányzat szándékát, amely megpecsételi jelen feltételek mellett a szektor sorsát, hiszen a pénztárak bevételi forrása teljesen elapad, ha az egyéni járulékok 2012-től az államhoz folynak be. Bevételek híján a pénztárak tulajdonosai nem fogják a működést fenntartani, a pénztárak magán pillérei pedig meg fognak szűnni. A 100 ezer pénztártag nem sok mindent tehet, vagy egy még működő pénztárba lépnek át, vagy visszatérnek az állami tb-rendszerbe.

Matolcsy György mai bejelentései:Kapcsolódó cikkünk2011.12.15Bejelentette a legújabb intézkedéseket MatolcsyMár a jogszabályok is megszülettek Rohamtempóban halad a kormány, pár órával ezelőtt még Matolcsy György jelentette be meglepetésszerűen, hogy a jövő évi költségvetési hiány tartása céljából újra hozzányúlnak a nyugdíjjárulékokhoz, miközben szinte ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés