Előfizetői tartalom

Aggódnak Brüsszelben a nyugdíjvagyon felélése miatt

Portfolio
A régióban több ország is úgy döntött az utóbbi években, hogy a nyugdíjrendszer tőkefedezeti pillérét leépíti, a PensionsEurope szerint viszont ez nagyon káros lehet, hosszabb távon ugyanis a társadalom öregedése miatt az állam nem tud egyedül a kihívásokkal megbirkózni. A szervezet úgy véli, hogy azonnali cselekvésre van szükség, különben további országok indulhatnak el a magyarok és a lengyelek által megkezdett úton. Tanulmányok bizonyítják, hogy éppen ellenkezőleg, meg kellene erősíteni a magánpillért, hiszen ez lehet az alapja a fenntartható nyugdíjrendszernek - derül ki a szervezet által kiadott sajtóközleményből.

Neves külföldi szakértők is elmondják véleményüket a befektetési lehetőségekről a Portfolio.hu vagyonkezelési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az Európai Unióban működő nyugdíjpénztárak szövetségeit összefogó PensionsEurope aggódva figyeli a közép-kelet-európai eseményeket, több tagország a közelmúltban döntött úgy, hogy olyan intézkedéseket hoz a rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés