Előfizetői tartalom

Az egészségben van a nagy üzlet

Portfolio
A hazai befektetési alappiac komoly növekedésen van túl, a termékinnováció nem állhat meg, az alapkezelők sorra jönnek elő új fejlesztésekkel. Egy új tematikus alap olyan vállalatokba akar befektetni, amelyek az egészségmegőrzésre fordított, egyre növekvő kiadásokból részesedni tudnak. Az OTP Alapkezelő a mai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a megnövekedett lakossági érdeklődés fennmaradását látja, az alacsony kamatkörnyezetben van igény versenyképes hozamot hozó alapok iránt. Ebbe a körbe az alapkezelő szerint a garantált alapok is beleférhetnek.

A válság előtti, 2007 végi kezelt vagyonhoz képest több mint 50%-kal nőtt a vagyon az alapkezelési piacon, viszont ha a 2008 végi állapothoz viszonyítjuk, akkor közel duplázódott az alapokban lévő pénzösszeg. A friss tőkebeáramlás okozta a növekedés nagyobb részét, a pénz 70%-a lakossági befektetőktől érkezett, a maradék kötődött intézményi ügyfelekhez. Az alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés