Előfizetői tartalom

Ezért őrült meg a lakosság a nyáron

Portfolio
Az új történelmi csúcs a hazai alapkezelési szektorban nem is lehetett kérdéses júliusban, a befektetők jóvoltából az alapokhoz 85,5 milliárd forint érkezett be. A befektetési környezet viszont nem volt túl jó a hónap során, a kezelt vagyon csak emiatt 11 milliárd forinttal csökkent volna, de az összesítés még így is pozitív volt. A statisztikák alapján a kötvény- és a vegyes alapok mentek igazán, míg a pénzpiaci alapokból nagyobb összeg áramlott ki. Egyelőre töretlen a népszerűség, de ez csak akkor lesz fenntartható, ha sikerül versenyképes hozamokat elérniük az alapkezelőknek.

Július folyamán sem okozott meglepetést a hazai befektetési alappiac, a szektorban kezelt vagyon 74,5 milliárd forintos növekedést követően 5250,6 milliárd forinton állapodott meg. Egyetlen hónap alatt a vagyon 1,4%-kal nőtt, éves szinten viszont 25%-os pluszt láthattunk, ami kiválóan visszaadja a szektorban uralkodó kedvező hangulatot. Külön öröm, hogy a májusi gyengébb hónapot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés