Előfizetői tartalom

Megőrül a lakosság az állampapírért

Portfolio
Az elmúlt másfél évben a lakosság kezében lévő állampapír állomány a duplájára emelkedett, a teljes adósságon belül a lakosság részaránya már 7% felett található, ennek ellenére továbbra is kiemelt feladat a lakosság érdeklődésének fenntartása és növelése az ÁKK-nál. Ebben segítséget jelent, hogy ma már kiterjedt a lakossági állampapír forgalmazóinak köre, különösen a banki hálózatok azok, amelyek a kamatozó kincstárjegyek esetében komoly volument tudtak értékesíteni. Az ÁKK szerint a lakosság nagyobb részben rövid távon köteleződik el az állampapírok mellett, ezért a jövőben azt tervezik, hogy 1 évnél hosszabb futamidejű papírt is bevezetnek a banki hálózatban - mondta el Dr. Borbély László András, az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese.

Az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferenciának is a vendége lesz Dr. Borbély László András, az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: 2012-ben kiemelt szempont lett, hogy a lakossági állampapírok állományát növelje az állam, a külső függőségünk csökkentése érdekében. Az adósságon belül milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés