Előfizetői tartalom

Megszenvedik a piacok a társadalom öregedését

Portfolio
A nemzetközi szakirodalom és a nagy elemzőházak is mind nagyobb figyelmet fordítanak a társadalom öregedése és az eszközárak kapcsolatára, egy friss elemzésében pedig ezt a témát vette elő a Credit Suisse elemzőcsapata is. Mint az elemzésükből kiderül, több esetben is sikerült bizonyítékot találni arra vonatkozóan, hogy szoros együttmozgás figyelhető meg az öregedés és az eszközárak között. A szakértők szerint az amerikai részvénypiac a következő évtizedek megemelkedő nyugdíjazásai miatt jelentős korlátokkal találhatja szembe magát a túlkínálat miatt, az értékeltség jelentősen esni fog miközben az európai piacon az öregedésnek inkább a kötvénypiacon lesznek érzékelhető hatásai, több országban is 4-5 százalékra emelkedhetnek a hosszú kötvényhozamok.

Újra kell gondolni az életciklus hipotézist A Credit Suisse szerint a társadalom öregedésének hatását az általános vizsgálatoknál mélyebbre kell ásni, és alapvetően arra kell koncentrálni, hogy maga az öregedés milyen változást idéz elő az emberek fogyasztói és munkavállalási jellemzőiben, és amennyiben ezt sikerült azonosítani, akkor lehet vizsgálni, hogy az öregedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés