Előfizetői tartalom

Mibe fektessünk? - A profik megmondják

Portfolio
Izgalmas hónapokon vannak túl a részvénypiaci befektetők, a nagyobb eséseket követően augusztusban fordulat következett. A portfólió-ajánlók keretében megkérdezett alapkezelők minimálisan csökkentették a kockázati kitettségüket, de ebben szerepe volt annak is, hogy egy új alapkezelő csatlakozott a felméréshez. Az alacsony kamatkörnyezetben az alapkezelők szerint nem lehet mit tenni, aki hozamot akar, annak a részvénypiacon is meg kell jelennie. Ilyen formában egy vegyes portfólióban minden további nélkül elfér 36%-os részvénykitettség.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók az augusztusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 8 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés