Előfizetői tartalom

PSZÁF: 15,6 százalékos hozam a magánkasszáknál

Portfolio
Ma tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete hivatalosan a nyugdíjpénztárak 2012-es teljesítményeit. Az önkéntes nyugdíjpénztárak átlaghozama 13,13 százalék volt, míg a magánnyugdíjpénztáraké 15,64 százalék, ami azt jelenti, hogy története egyik legjobb évét zárta a szektor. A 10 éves visszatekintő hozamok is már szebb képet mutatnak, mint 2011-ben, az 5,1 százalékos átlagos infláció mellett akár 3 százalékos reálhozamot is elérhettek a pénztárak.

A PSZÁF minden évben közzéteszi a nyugdíjpénztári szektor teljesítményről szóló jelentését, a ma nyilvánosságra hozott adatok szerint jól sikerült a szektor számára a 2012-es év. A nyugdíjpénztárak közül az önkéntes pénztárak képviselnek nagyobb részarányt a magánnyugdíjpénztárak szinte teljes államosítása óta, a hivatalos adatok szerint 2012-ben az átlaghozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés