Előfizetői tartalom

Bóvli kötvényekkel ráverhetünk a betétekre

Portfolio
Az utóbbi 8 évben csak kétszer fordult elő, hogy a vállalati kötvénypiacon a befektetésre ajánlott kötvények felülteljesítsék a high-yield papírokat, viszont most éppen ilyen időszakot élünk. Egyes szakértők szerint ez csak átmeneti helyzet, és ha hiszünk az amerikai gazdaság kilábalásában, akkor a bóvli vállalati kötvényeket érdemes venni. Már csak azért is, mert a hozamemelkedést könnyebben ki tudja ez a szegmens védeni - írja a Wall Street Journal.

Az év eddigi részében azok jártak a kötvénypiacon a legjobban, akik a vállalati kötvények közül a biztonságosabb papírokat részesítették előnyben. A szegmens a befektetők körében kifejezetten népszerű, az amerikai befektetési kategóriás kötvényekkel jelenleg már a válság előtti szinteken kereskednek, a hozamesésből pedig bőven maradt erre az évre is. A lap írása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés