Előfizetői tartalom

Jelzést kaptak a kötvényesek!

Portfolio
Sok befektetőt tart izgalomban, hogy mikor emelhet kamatot a Fed, a szakértők egy része már az 1994-es helyzettel riogat, amikor a váratlan kamatemelés nagy zuhanást hozott a kötvénypiacon. A Merrill Lynch elemzője szerint a vállalati kötvények sokkal sérülékenyebbek, mint akkor, hiszen a lakossági befektetők gyorsan át tudnak súlyozni az eszközosztályból, ha a rövid hozamok megugranak. Ezért is kell óvatosnak lennie a jegybanknak a várakozások menedzselése során - írja a Wall Street Journal.

Senki sem tudja pontosan, hogy mikor emelhet kamatot a Fed, de abban biztosak lehetünk, hogy ha ez bekövetkezik, akkor a kötvénypiacon komolyabb izgalmakkal lehet számolni. A 10 éves amerikai benchmark hozam 2,5%-on található, ami a pénzügyi válság időszakát nem tekintve 50 éves rekordnak tekinthető, de hasonló a helyzet a vállalati kötvénypiacon is. Több elemző is arra figyelmeztet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés