Előfizetői tartalom

Számos szigorítás jön a nyugdíjrendszerben - mi tudható eddig? (korr.)

Portfolio
A nyugdíjrendszer átalakítása több lépcsőben valósul meg, a legelső jövő márciusban várható. Az átalakítások egyrészt a nyugdíjkorhatár felett is dolgozókat járulékfizetésre kötelezik, a korhatár előtti nyugdíj melletti munka pedig megszűnhet. 2008-tól a nyugdíj-megállapítás szabályai az induló nyugdíjak összegének csökkenését eredményezik. A fegyveres és rendvédelmi szerveknél dolgozók szolgálati rendszere és a járandóság megállapítása is változik. Szigorodnak a korhatárkedvezménnyel történő nyugdíjba vonulás szabályai is, illetve emelkedik az előrehozott nyugdíjazás korhatára. A rokkantsági nyugdíjrendszerben részt vevők járandósága átalakul, a rehabilitáció segítségével cél az ellátásban részt vevők körének (átmeneti) szűkítése. Az eddig napvilágra került szerteágazó kormányzati elképzelések összefoglalása célszerűnek tűnik.

Nyugdíj és munka, csökkenő ellátás, szigorodó rokkantnyugdíjazás. Nyugdíj melletti munkavégzés Amint már beszámoltunk róla, jogalkotási késlekedés miatt január helyett jövő márciustól lép életbe az, hogy a nyugdíjkorhatár felett is dolgozók jövedelme után 8.5 százalékos járulékot kell fizetni. Kompenzációként többletjogosultság jár: egy évnyi ilyen járulékfizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés