Előfizetői tartalom

Hatalmas sztori készülődik: célegyenesben a PannErgy

Portfolio
Több kulcsfontosságú hír is napvilágot látott az elmúlt egy hónapban a PannErgy körül: megindult az első fúrás a 2009-2010-es időszakra 16 milliárd forintnyi elérhető EU támogatást írtak ki a vártnál kedvezőbb feltételekkel (akár 70%-os támogatási intenzitás) az EIB elbírálásra befogadta a társaság hitelkérelmét. Mindezek kapcsán a Portfolio.hu megvizsgálta, hogy hol tart jelenleg a társaság stratégiájának megvalósításában és azt találta: a közeljövőben több olyan esemény is történhet, amely ráirányíthatja a piac figyelmét arra, hogy a cég által képviselt egyedi befektetési sztori sok más megújuló energia kezdeményezéssel ellentétben immár nem csak ígéret, hanem kézzel fogható üzlet. A PannErgy árfolyama számításaink szerint jelenleg 12 felépülő kisméretű, 140-150 millió forintos éves EBITDA-t termelő geotermikus fűtőművet áraz, amely a kimagasló növekedési kilátások tekintetében meglátásunk szerint igen vonzónak mondható. Mindazonáltal a társaság továbbra is csak átalakulási szakaszban tartózkodik, ezért részvényei fokozottan kockázatos befektetésnek mondhatók.

Hazánk geotermikus potenciálja. Bolygónk magja csaknem végtelen mennyiségű energiát rejteget, hiszen a jelenleg mintegy 4,000 celsius fokosra taksált hőmérséklete a kutatások szerint mindössze 300-350 fokot hűlt az elmúlt hárommilliárd évben. A felszínről a Föld középpontja felé haladva a hőmérséklet átlagosan 2.5-3 fokot nő 100 méterenként, ám a felszín bizonyos területein...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés