Előfizetői tartalom

Nagyágyúk a választásokról: a tőzsdének esnie kell!

Portfolio
Magyarország újra választások előtt áll, a végeredmény pedig megjósolhatatlannak tűnik, ami - ugyanúgy, mint 2002-ben- most is addicionális bizonytalanságot visz a piaci környezetbe. A portfolio.hu a 2002-ben megteremtett "hagyományokhoz" híven idén is megpróbálta összegyűjteni a piaci szereplők véleményét arról, hogy az egyes lehetséges választási végeredmények milyen hatást gyakorolhatnak a BÉT mindennapjaira. Fő megállapításaink a következők:

A piac jövője szempontjából a választások eredménye a 2002-es helyzethez mérten szinte irreleváns. Ettől függetlenül a legjobb szcenáriónak a jelenlegi kormány hatalmon mardása tűnik, míg a FIDESZ esetleges hatalomra kerülése negatív tényezőnek látszik. Az MDF megítélése pozitív, míg egy esetleges FIDESZ-MSZP nagykoalíció lehetőségét a piac nehezen tudja értékelni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés