Előfizetői tartalom

Spekulánsok kedvence lehet az új BÉT aspiráns?

Portfolio
Magyarország egyik közepes méretű Internet és kábeltévé szolgáltató cége, a TvNetwork várhatóan még ezen a nyáron megjelenik a Budapesti Értéktőzsde virtuális parkettjén. A procedúra egyelőre a cégbírósági bejegyzésre vár, amint az intézmény bejegyzi a nyílt részvénytársasággá való alakulást indulhat a kereskedés. Alábbi írásunkban a társaság rövid történetét, a legnagyobb kockázatokat, az eddig elért pénzügyi eredményeket és a jövőre vonatkozó terveket tekintjük át. A legfontosabb tényezők: a társaság rendkívül kis méretű, értékelése nehézkes, a részvények az átlagnál magasabb kockázatot hordoznak a legnagyobb tulajdonos és egyben a legbefolyásosabb döntéshozó úgy értékesíti a tranzakcióval pakettjének nagy részét, hogy közben befolyása nem változik a TvNetwork mind beszállítói, mind vevői oldalról erősen függ a fenti személy érdekeltségi körébe tartozó két cégtől, az Euronet Rt-től és az Euronetwork Kft-től első ránézésre a mérleg likviditási problémákról tanúskodik.

Alapvető információk a TvNetworkről. A társaság rövid története A TvNetwork-öt 30 millió forintos alaptőkével, 2000.10.09.-én alapították és a társaság 2001. május hónapban kezdte meg az Internet szolgáltatást három megyében. A kezdeti sikerek után a cég több lépésben kényszerült alaptőke emelésre az új területek elindításához szükséges beruházások biztosítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés