Előfizetői tartalom

Globális válság: mi várhat Magyarországra?

Portfolio
A globális pénzügyi válság legújabb hulláma éreztette hatását egész Európában és már Magyarországon is. Európában is bankok kerülnek nehéz helyzetbe és elapadnak a vállalati és lakossági hitelek. A pénzpiacokon fennmaradnak komoly kockázatok és csökken a befektetők kockázatvállalási hajlandósága. A válság hatására forint árfolyama az előttünk álló hónapokban tovább gyengülhet és Magyarországon a következő évben nem várható érdemleges gazdasági növekedés. Pillanatkép és kilátások - Békés Gábor, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos munkatársa, a Lehman Brothers egykori londoni elemzője foglalja össze mi várhat Magyarországra.

A bankok világa. Minden egy évvel ezelőtt kezdődött az amerikai jelzáloghitelezési problémákkal, amit egy általános bankválság követett az Egyesült Államokban. Az európai bankokat több csatornán keresztül érte a csapás: először az amerikai jelzálogfedezetű értékpapírokon (Mortgage Backed Securities) elszenvedett veszteségeken, a globális pénzügyi piacok zavarain...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés