Előfizetői tartalom

Oblath Gábor: Ki, miben felelős?

Surányi György Téves diagnózis, téves terápia címmel megjelent írásában "a jegybankot" tette felelőssé a hazai gazdaság 2008 őszén megtapasztalt sebezhetőségéért, a nemzetközi válság következményeinek félreértéséért és félrekezeléséért. A vitairattal szemben többen, több oldalról fejtették ki ellenvetéseiket (lásd Karvalits Ferenc, Felcsuti Péter, Pete Péter és Róna Péter reakcióját). Észrevételeimben nem foglalkozom az írás szélesebb (nem szakmai) kontextusával, és mondandómat néhány olyan kérdésre korlátozom, amely az eszmecserében az indokoltnál csekélyebb figyelemben részesült, vagy amelyről az írást vitató kollégákétól eltér a véleményem.

Észrevételek Surányi György diagnózis- és terápia-kritikájáhozKapcsolódó cikkünk2010.01.29 17:30 Surányi: tévedett az MNB - Csapdába került az ország A felelősség kérdése. Felcsuti Pétertől és Pete Pétertől eltérően, nem látok problémát abban, hogy Surányi György felveti a jegybank felelősségének kérdését. Pete gunyorosan, Felcsuti komolyan érvelve utasítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés