Előfizetői tartalom

Merill poll: egyre növekvő inflációs feszültségek, 3-3.25%-ra emelkedhet a FED Funds Rate

Portfolio
A Merill Lynch befektetési bank felmérése szerint az alapkezelők az egész világon fokozatosan felkészülnek az egyre inkább növekevő inflációs feszültségek következményeire, azaz a világ főbb jegybankjainak ismét beinduló kamatemelési ciklusaira, ugyanakkor a gazdasági növekedés ütemét illetően eltérően vélekednek. A globális alapkezelők a várható kamatemelések ellenére optimistán tekintenek a részvényárfolyamok várható alakulására - tudósított a Reuters.

Magasabb infláció, növekvő kamatok. A Merill által végzett júniusi felmérésben 303 alapkezelő vett részt, akik együttesen mintegy 900 milliárd dollár vagyont kezelnek. Az alapkezelők egyöntetű véleménye szerint a mostani amerikai alapkamat túl alacsony, ezért kamatemelésre kell felkészülni, melynek mértéke akár jelentős is lehet. A felmérés eredményeit összegezve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés