Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-felmérés: legyen sáveltörlés!

Portfolio
Az utóbbi napokban több helyen felvetődött a forint-árfolyamsáv eltörlésének lehetősége. A jegybank által korábban többször felvetett, ám a kormányzatok által ugyanennyi alkalommal visszautasított javaslat mellett számos érv szól - és úgy tűnik, az elemzők üdvözölnék a lépést. Igaz, abban jóval megosztottabbak, hogy a gazdaságpolitika meghozza-e a kötött árfolyamrendszerből való kilépésről szóló döntést. A Portfolio.hu pollja a sáveltörlésről.

Összefoglaló. A piaci szakértőknek az alábbi kérdéseket tettük fel: 1. Helyes lépés lenne-e a forint árfolyamsávjának eltörlése? 2. Miért igen/nem? 3. Ha igen, milyen időzítés lenne megfelelő? 4. Lesz-e sáveltörlés? - Belemegy-e a kormány? 5. Ha igen, mikorra várható? (A kérdéseket az elemzők válaszainál rövidítve ismételjük meg.) A kérdésekre adott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés