Előfizetői tartalom

Garantált alapok: mit, miért, hogyan és milyen áron garantálnak?

Portfolio
Az alapkezelők, bankok ajánlatait böngészve egyre több, tőkemegóvást, illetve biztos minimumhozamot kínáló garantált alappal találkozhatunk, amelyek a mérsékelt kockázatviselő-képességű befektetők számára rendkívül vonzóak lehetnek. Érdemes tehát áttekinteni, hogy hogyan működnek, és milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal járnak ezek az alapok.

Hogyan nyújt garanciát az alap?. A garantált alapok a portfolió sajátos kialakításának révén lejáratkor a befektetés névértékének kifizetésével biztosítják a tőke megóvását, illetve bizonyos esetekben biztos minimumhozamot is. Az alapok pontos hozamlehetőségeit a kibocsátási tájékoztató és a kibocsátó által közzétett hozamígéret tartalmazza. A struktúra lényege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés