Előfizetői tartalom

Hátat fordítanak az alapkezelők a BÉT-nek?

Portfolio
Az alapkezelők igyekeztek megszabadulni OTP és MOL részvényeiktől, és inkább régiós részvényeket vásároltak - derül ki a Portfolio.hu legfrissebb felméréséből, amelyben a hazai részvényeket is vásároló befektetési alapok első féléves részvénytranzakcióit vizsgáltuk. Az adatokból láthat, hogy miközben az értékesítés lényegében stagnált, a hozamok révén az alapok tovább tudtak növekedni az év első hat hónapjában. Ez a növekedés nem jelent meg ugyanakkor az összesített hazai részvényportfólióban, és világosan látszik, hogy az alapkezelők egyre kisebb szerepet szánnak termékeikben a hazai részvénypiacnak.

A hozamok hízlalták az alapokat. A felmérésbe bevont alapok körét az előző, 2006 második félévéről szóló cikkünkben bővítettük, válaszul arra az elmúlt években egészen világossá vált trendre, miszerint a hazai részvénypiac egyre kisebb súlyt képez a részvényalapok befektetései között, és a hazai fókuszú termékeket felváltják a régiós piacokon mozgó alapok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés