Előfizetői tartalom

A foci vb mentheti meg az orosz rubelt? - Érdekes összefüggésre bukkantak

Portfolio
Lehet akkora hatással egy futball világbajnokság az országba érkező turistákon keresztül a házigazda devizájára, hogy érdemben erősítse azt a torna ideje alatt? Erre a kérdésre választ keresve a Nordea elemzői összeraktak egy látványos ábrát, ami alapján látszik némi "focivébé-hatás", vagyis hogy a világbajnokság rendezése a múltban többször is a helyi deviza átmeneti felértékelődésével esett egybe. A jelenlegi házigazda Oroszország esetében viszont könnyen borulhat ez az összefüggés, ugyanis az orosz rubelnek sokkal nagyobb erőkkel kell megküzdenie.

Nem egészen két hét múlva, a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia meccsével kezdetét veszi a 2018-as labdarúgó-világbajnokság. A Nordea elemzői az eseményhez kapcsolódóan készítettek egy érdekes ábrát, ami azt ábrázolja, hogy a legutóbbi foci vb-ket megelőzően, illetve a bajnokság ideje alatt hogyan viselkedtek a házigazda országok devizái. A világoskék vonal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés