Terv feletti kötvényeladás és hozamugrás a mai aukciókon (2.)

2012. május 17. 11:39  english version   
nyomtatás
 
Az összesen meghirdetett 42 milliárd forintnyi magyar államkötvényből az intenzív befektetői érdeklődés láttán 53 milliárd forintnyit fogadott el a mai aukciók keretében az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozamok a két héttel ezelőttihez képest (az időközben a másodpiacon is bekövetkezett hozamemelkedéssel párhuzamosan) mintegy 50 bázisponttal ugrottak.


A 3 éves kötvényből (2015/C) a 18 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 44,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó 20 milliárdot fogadott el. A 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,19% és 8,25% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,22%-os lett. Ez 5 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 éves referenciahozamot és 52 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamát.

Terv feletti kötvényeladás és hozamugrás a mai aukciókon (2.)


Az 5 éves kötvényből (2017/A) 13 milliárd forintnyit kínált fel értékesítésre az ÁKK, de a 41 milliárd forintnyi vételi érdeklődés láttán 17 milliárd forintra emelte asz elfogadott ajánlatok hozamát. A több mint háromszoros lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,31% és 8,40% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam8,35%-os lett. Ez bár megegyezik a tegnapi 5 éves másodpiaci referenciahozammal, de 49 bázisponttal magasabb a két héttel ezelőtti aukciós kibocsátás átlaghozamánál.

Terv feletti kötvényeladás és hozamugrás a mai aukciókon (2.)


A 10 éves kötvény (2022/A) kapcsán 11 milliárd forintnyi volt a meghirdetett mennyiség, de a 38,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat láttán 16 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét az ÁKK. A 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,41% és 8,49% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,45%-os lett. Ez 2 bázisponttal magasabb a tegnapi 10 éves másodpiaci referenciahozamnál és 47 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamát.

Terv feletti kötvényeladás és hozamugrás a mai aukciókon (2.)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium