Előfizetői tartalom

Terv feletti kötvényeladás és hozamugrás a mai aukciókon (2.)

Portfolio
Az összesen meghirdetett 42 milliárd forintnyi magyar államkötvényből az intenzív befektetői érdeklődés láttán 53 milliárd forintnyit fogadott el a mai aukciók keretében az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozamok a két héttel ezelőttihez képest (az időközben a másodpiacon is bekövetkezett hozamemelkedéssel párhuzamosan) mintegy 50 bázisponttal ugrottak.

A 3 éves kötvényből (2015/C) a 18 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 44,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó 20 milliárdot fogadott el. A 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 8,19% és 8,25% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,22%-os lett. Ez 5 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés