FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Matolcsyék az atomfegyvert is bevethetik még az idén

Szeptemberben az MNB elismerte, hogy a következő időszakban a fő célja a hosszú hozamok leszorítása lehet. Ennek érdekében pedig készek lehetnek elmenni a falig, egyes elemzők szerint az sem zárható ki, hogy végső esetben másodpiaci állampapír-vásárlási programot indítanak az EKB és a Fed mintájára. Ehhez azonban az is kellene, hogy kedvező maradjon a nemzetközi környezet, így jövő kedden még korai lenne várni a nagy dobást.

A cikk angol verziója itt olvasható!Ez lehetne a jegybank atomfegyvereSzeptemberben az MNB Monetáris Tanácsa 10 bázisponttal mínusz 0,15%-ra csökkentette az egynapos (overnight) betéti kamatot, ami jelenleg a kamatfolyosó alját jelenti. Emellett a korábbinál hosszabb futamidejű devizaswap-tendereket hirdetett meg a jegybank, ami szintén a monetáris kondíciók további lazítását szolgálja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés