Előfizetői tartalom

Vért izzad a magyar kormány, nehogy elfogyjon az összes pénze

Sokan számítottak arra, hogy a nyár elejére tízéves mélypontjára süllyed a kormány MNB-nél elhelyezett pénze. Az uniós források gyér csordogálása, illetve néhány nagyobb állampapírlejárat ugyanis alaposan próbára teszi az állam likviditását. Májusban azonban meglepetésre felugrott a kincstári egyenleg. Kicsit alaposabban utánanéztünk az okoknak, és könnyen lehet, hogy ennek volt köszönhető az utóbbi hetek hozamemelkedése is a magyar piacon.

Évtizedes mélypontra készültünkElőzetesen arra lehetett készülni, hogy júniusban a válság óta nem látott szintre esik majd a kincstári egységes számla (kesz) egyenlege a jegybanknál. Ezen a számlán a kormány likvid tartalékai (szabad pénzeszközei) vannak elhelyezve, éven belül jelentősen ingadozik az állománya attól függően, hogy érkeznek a bevételek és hogy alakulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés