Előfizetői tartalom

Ellentétes erők feszülnek egymásnak a forint piacán - Merre tovább?

Portfolio
Hetek óta nem tudott tartósan kimozdulni a 320-325-ös sávból a forint jegyzése, és egyelőre nem is látszik, mi tudna ezen változtatni. A magyar deviza érezhető gyengüléséhez a nemzetközi hangulat ismételt romlása kellene, az erősödésnek pedig egyelőre az MNB szab gátat, mely továbbra is kitart az ultra laza kondíciók mellett. Egyelőre az elemzők véleménye is megoszlik, abban a többség egyetért, hogy 2019-2020-ban a magyar jegybanknak is számolnia kell a fokozatos szigorítással, sokak szerint ettől akár 300-ig is visszaerősödhet a forint hosszútávon.

Marad a régi nóta: erősödni kellene, de...Korábban hónapokig "unalmas" volt a forint kereskedése, aztán idén tavasszal indult el egy kis mozgás, ami nyáron új történelmi mélypontot is hozott a magyar deviza számára, átmenetileg 330 felett járt az euróval szembeni jegyzés. Az elmúlt hetekben aztán megint oldalazást látunk, csak egy szinttel magasabb árfolyamon, most nem 310-315...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés