Előfizetői tartalom

Ezért dolgozott az MNB: eleget gyengült végre a forint?

Portfolio
Az MNB augusztus második felében jelezte, hogy kész tovább lazítani a monetáris kondíciókon, majd szeptemberi ülésén ezt meg is tette a Monetáris Tanács. Ennek köszönhetően a 302-es mélypontról már tíz egységgel emelkedett az euró-forint árfolyam. Részben ez volt a jegybank célja, és az elemzők szerint a következő időszakban is sikerülhet a 310-315-ös sávban tartani a magyar devizát, ellenkező esetben akár kész lehet még tovább menni a Monetáris Tanács.

Sikeresen beszélte le a forintot a jegybankAugusztus második felében egészen 302-ig erősödött a forint az euróval szemben, amire 2015 eleje óta nem volt példa. Ott azonban az MNB-nek kezdett már kellemetlen lenni a túl erős forint, ezért augusztus végén jelezték, hogy készek nem konvencionális eszközökkel tovább lazítani a monetáris kondíciókon. Ezt aztán meg is tették szeptemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés