Gyengül a forint: 307 felett az euró Percről-percre

2017. szeptember 12. 13:00  english version   
nyomtatás
 
Visszafogott gyengüléssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, a déli órákban a 307-es szint fölé kúszott a jegyzés. A dollár tegnap megint 1,20 alá kapaszkodott, és ott egyelőre tartja is magát.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Csúcson a brit infláció, erősödik a font 2017.09.12 13:00

Ismét beállította legutóbbi négyéves csúcsát augusztusban a brit infláció. Londoni pénzügyi elemzők azonban továbbra sem számolnak azzal, hogy a Bank of England - a brit jegybank - belátható időn belül emeli mélységi rekordon tartott alapkamatát.

tovább a cikkhez...

Gyengül a forint 2017.09.12 12:51

Augusztus vége, a jegybank verbális intervenciója óta gyengül a forint az euróval szemben. A 302-es szintről 307 fölé kúszott az árfolyam. Elképzelhető, hogy a piac már a jegybank jövő heti ülésére készül: a várakozások szerint az MNB további lazító lépésekkel fogja majd jelezni, merre van a forintárfolyam helyes iránya.

Kedd reggel is botladozik a forint 2017.09.12 08:36

Kedd reggel 306,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett hétfőhöz képest. Tegnap egyébként a nap második felében a 307-et is megközelítette az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 256-nál jár a magyar deviza.

Kedd reggel is botladozik a forint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,05 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra alig mozdult, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdte a napot.

A dollár a tegnapi erősödés után megint gyengülésnek indult, az euróval szembeni jegyzés 0,2%-kal 1,197 környékére emelkedett. Közben ma reggel a menekülődevizák sem mutatnak érdemi elmozdulást, a japán jen és a svájci frank is alig rezdül.

Kedd reggel is botladozik a forint

A ma megjelenő makroadatok közül a délelőtt érkező brit inflációs statisztika érdemel említést, mely elsősorban a font árfolyamára hathat a csütörtöki kamatdöntés előtt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium