Ma sem jött össze a forintgyengítés az MNB-nek Percről-percre

2017. október 13. 14:54    
nyomtatás
 
Hiába próbálkozott Nagy Márton pénteken megint verbális intervencióval, annak hatása nem sokáig tartott ki, délutánra ismét erősödésbe kapcsolt a forint. Közben az amerikai infláció megjelenése után tovább esik a dollár.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Esik a dollár az adatra 2017.10.13 14:54

Nagyot esett az elmúlt percekben a dollár az euróval szemben miután az amerikai infláció elmaradt a várttól. Az 1,1865 körüli érték most 0,3%-os euróerősödést jelent tegnaphoz képest.

Nagyon megy a zlotynak ma 2017.10.13 14:48

A lengyel zloty a forintnál is jobban muzsikál, már fél százalékkal erősödött ma az euróval szemben, miközben a cseh korona 0,2%-ot javított.

Nem jött be a forintgyengítés 2017.10.13 14:44

Átmeneti megingás után délutánra megint erősödött a forint, vagyis Nagy Márton szavainak hatása sem tartott sokáig. Most 308,2-nél járunk az euróval szemben, ami 0,2%-os forinterősödést jelent tegnaphoz képest.

Nagy Márton ismét lebeszéli a forintot 2017.10.13 12:59

Növekedtek a lefelé mutató inflációs kockázatok - mondta Nagy Márton a Figyelő Top200 konferencián. Az MNB alelnöke szerint az inflácós várakozások erősen horgonyzottak Magyarországon, a környezet pedig hűtő: az eurózónában szeptemberben meglepeően alacsony volt az infláció.

tovább a cikkhez...

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben 2017.10.13 08:46

Péntek reggel 308,67-nél kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent csütörtök estéhez képest. Az utóbbi egy hétben pedig már 1,1 százalékkal erősödött a magyar deviza, amivel gyakorlatilag visszaerősödött arra a szintre, ahol a szeptemberi kamatdöntés előtt volt. Akkor 309 környékéről kezdett gyengülni a forint, el is ment egészen 313 közelébe miután a Monetáris Tanács 10 bázisponttal visszavágta az egynapos betéti kamatot. Persze korábban augusztus végén 302 közelében is járt a jegyzés, akkor már jelezte az MNB, hogy további lépéseket tervez. Most a jelek szerint a piac megpróbálja tesztelni a jegybank elköteleződését a laza kondíciók mellett, nem véletlen, hogy az utóbbi napokban több olyan elemzés is megjelent, melyek további lazítást várnak az év végéig.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A dollárral szemben 260,6-ig erősödött vissza a forint, ez 0,2 százalékkal alacsonyabb a csütörtök esti szintnél az amerikai deviza gyengülése miatt. A svájci frank pedig eközben 267,3 forintba került.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A régióban a lengyel zloty a forinthoz hasonlóan 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona minimálisan gyengült az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel szintén kicsit visszaesett a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékot javított.

A dollár közben kismértékben tovább gyengült az euróval szemben is, az 1,184 körüli árfolyam 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen 0,3 százalékkal erősödött az amerikai deviza ellenében, míg az angol font megnyugodott a tegnapi rángatás után. Csütörtökön elsősorban a Brexittel kapcsolatos ellentmondó hírek hatására voltak heves kilengések az árfolyamban.

Lassan megint fejfájást okozhat a forint az MNB-ben

A mai makroadatok közül a délután érkező amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció okozhatnak kilengéseket a mpiacon, majd magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

A címlapkép forrása: Todoroff Lázár/Portfolio

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium