Előfizetői tartalom

Mi folyik most a törököknél? És hol lesz a vége?

Portfolio
Idén már másodszor mondhatjuk, hogy a piac bünteti Törökországot: először januárban esett egy hónap alatt 3,6-ról 3,95-ig a líra a dollárral szemben, majd egy korrekció után az elmúlt egy hónapban megint majdnem 8 százalékkal gyengült a deviza, így kedd reggel új történelmi mélypontot látunk. A történet nem sokat változott, továbbra is Erdogan elnök vezetési módszerei aggasztják a befektetőket, a török vezetés lassan minden korábbi szövetségesével összerúgja a port.

Kedd reggel 3,96 felett is járt a dollár-török líra árfolyam, ez több mint egy százalékos emelkedést jelentett tegnaphoz képest. De ennél is fontosabb, hogy új történelmi csúcsot láttunk az árfolyamban, korábban a januári felszúrás volt a rekord 3,94 körül. Jól jelzi a folyamatokat, hogy a líra csak az utóbbi egy hónapban 7,7%-kal gyengült a dollárral szemben, az év eleje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés