Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

2017. szeptember 11. 08:51    
nyomtatás
 
Lassan megnyugszanak a devizapiacok az elmúlt hetek hektikus mozgásai után, ezzel párhuzamosan pedig rögtön élénkült a kockázatvállalási kedv a befektetők körében. Ennek vesztesei pedig éppen azok a menekülődevizák, melyek az elmúlt időszakban profitáltak a rossz hangulatból.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hétfő reggel a forint 306,7 körül kezdi a napot az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelent a péntek esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése 0,2 százalékkal 255,32-ig emelkedett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett hétfőn, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, miközben a török líra és a dél-afrikai rand alig mozdultak.

A dollár erősödéssel kezdi a hetet, megint az 1,20-at közelíti az euróval szembeni jegyzése, ami 0,3%-kal alacsonyabb a péntekinél. Közben az utóbbi hetekben jól teljesítő menekülődevizák gyengélkednek, a japán jen 0,7 százalékos esésben van a dollárral szemben, míg a svájci frank közel fél százalékos gyengülést mutat az euró ellenében. Ennek oka, hogy mostanra az észak-koreai válságról sem érkeznek nyugtalanító hírek, illetve talán az Irma hurrikán is kisebb károkat okozott a hétvégén, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák


Ma nem jelenik meg különösebben fontos makroadat, így továbbra is a hangulat határozhatja meg a kereskedés irányát.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium