Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, emiatt a két grafikon miatt hirdetett újra devizaháborút Trump

Portfolio
Éppen tegnap délután írtuk meg, hogy egyéves csúcsra kapaszkodott a dollár a hat vezető devizával szemben nézett dollárindex alapján és este már meg is szólalt Donald Trump amerikai elnök: újra a túl erős dollárt és a Fed folyamatos kamatemeléseit, illetve a többi ország leértékelési politikáját ostorozta. Ma rátett egy lapáttal ezekre a kijelentésekre. Úgy tűnik, hogy Trump az alábbi két grafikont nézi, amikor a devizaleértékelési háborúban megszólal és nem törődik azzal, hogy a kritika mennyire veszi ki jól magát az ő szájából és mennyi az igazságtartalma.

Az Egyesült Államok hat legfontosabb külkereskedelmi partnerével szemben nézett dollárindex tegnap estére 95,5-ig, egyéves csúcsra kapaszkodott és éppen ez, illetve a mögötte meghúzódó Fed kamatemelési várakozások voltak azok, amelyek a feltörekvő piaci devizák között a forintot is nyomasztották, 327-ig esett az euróval, 281-ig a dollárral szemben.Kapcsolódó cikkünk2018.07.19Fáj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés