Visszakapaszkodott a forint Percről-percre

2017. szeptember 6. 14:05    
nyomtatás
 
Csendesen indul a kereskedés szerda reggel a devizapiacokon, a befektetők többsége már a csütörtöki EKB-kamatdöntésre figyel, melyen akár döntés születhet az eszközvásárlások leállításáról is. Ez elsősorban az euró-forint árfolyamra lehet hatással, de ez közvetve a forintot is megmozgathatja holnap délután.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Kész új eszközöket bevetni az MNB 2017.09.06 14:05

A Monetáris Tanács az inflációs cél fenntartható eléréséhez szükséges monetáris kondíciókat kész nemhagyományos, célzott eszközökön keresztüli lazítással biztosítani - hangzik a fontos üzenet a Monetáris Tanács legutóbbi üléséről kiadott jegyzőkönyvben. A jegybankárok egyébként egyhangúlag döntöttek az alapkamat szinten tartása mellett.

tovább a cikkhez...

Hullámzik az árfolyam 2017.09.06 14:02

Gyorsan korrigálta délelőtti esését a forint, az euróval szembeni árfolyamok a 306-os szintig ereszkedtek vissza.

Pattanásig feszült a hangulat a holnapi EKB-döntés előtt 2017.09.06 08:38

Szerda reggel 306,15-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális eltérést jelent a kedd esti jegyzéshez képest. A dollár árfolyama közben 257 alatt járt egy kicsivel, ez szintén minimális elmozdulásnak felelt meg.

Pattanásig feszült a hangulat a holnapi EKB-döntés előtt

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a dél-afrikai rand alig rezdült.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látunk komoly kilengéseket, az 1,192 körüli árfolyam mindössze 0,05 százalékos euró erősödést jelent keddhez képest. Most az észak-koreai helyzet miatt sem aggódnak nagyon a befektetők, a klasszikus menedékdevizának számító japán jen és a svájci frank sem mozdult jelentősen.

Pattanásig feszült a hangulat a holnapi EKB-döntés előtt

A hét legfontosabb eseménye a holnapi EKB-döntés lesz, melyen akár az eszközvásárlási program fokozatos leállítását is bejelenthetik. Az utóbbi hetek felfokozott várakozása után már az is meglepetés lenne, ha Mario Draghi nem jelentene be semmit.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium