FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Ismét eurodollár kötvényekkel jelentkeznek az orosz vállalatok

Portfolio
Ismét kezdenek egyre optimistábban vélekedni a külföldi befektetők az orosz gazdasági reformokkal kapcsolatosan. A sokak által centralistának bélyegzett lépések között egyre több piacgazdasági elem bukkan fel, a monopóliumok hatalma csökkenni látszik. A hozamok a 98-as orosz válság óta olyan szintre csökkentek, hogy ismét elfogadható kamatok mellett merülhet fel a kötvénykibocsátás formájában történő forrásbevonás.

A kőolaj és földgáz árának emelkedése a költségvetési bevételek növekedésén és az energetikában működő vállalatóriások növekvő nyereségén keresztül kedvezőbb környezetet teremt az eddig viszonylag kényesebb gazdaságpolitika döntések meghozatalára. A Putyin vezette kormány tervei között szerepel a monopolisztikus állapot enyhítése az energiaiparban, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés