Alig volt ma vevő a 3 hónapos diszkontkincstárjegyre

2016. február 23. 12:38  english version   
nyomtatás
 
Az idei év leggyengébb vételi érdeklődését generálta a ma megtartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció, de emellett is eladta a tervezett 40 milliárdos mennyiséget az Államadósság Kezelő Központ.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

A 40 milliárdos meghirdetett mennyiségre mindössze 45,4 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, ami tavaly december közepe óta a leggyengébb vételi érdeklődést jelenti. Emellett is eladta azonban a tervezett mennyiséget az adósságkezelő. Az elfogadott ajánlatok hozama 0,99% és 1,09% között szóródott, így a kialakult átlaghozam 1,06%-os lett, ami 1 bázisponttal alacsonyabb a múlt keddi átlaghozamhoz képest.

Az ÁKK holnap 2017-ben és 2018-ban lejáró kötvények csereaukcióit tartja, majd csütörtökön a 12 hónapos DKJ-aukció keretében 40 milliárd forintnyi keretet tervez érétkesíteni, illetve ezzel párhuzamosan az 5 éves változó kamatozású papírból további 8 milliárdot hirdet meg értékesítésre.

Alig volt ma vevő a 3 hónapos diszkontkincstárjegyre

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium